A hely szelleme

A Capre a Tihanyi félszigeten, a Balaton egyik legkedveltebb és legszebb üdülőhelyén található.  A minden igényt kielégítő, négy hálószobás nyaralóházban nyolc vendég fér el kényelmesen. Tiétek az egész ház:-)

Gyere pihenni a családdal vagy barátokkal, nem fogsz csalódni!

Amint megérkezel, csodás kilátás tárul eléd a füredi öbölre és a környező dombokra, hegyekre.

A Tihany-gödrösi szabad strand pedig csak egy karnyújtásnyira található. Vagyis két perces séta és már ugorhatsz is a vízbe. Látni kell a Tihanyi Apátságot és sétálni egyet az ófaluban. A szűkebb és tágabb környék számtalan programlehetőséget és látnivalót kínál minden esetre.

Miért Capre a nevünk?

A tihanyi kecskeköröm legendája

A Tihany környékén fellelhető kecskeköröm egy Pannon-tengerben élt kagyló – a Congeria ungula caprae – maradványa. A kagyló régen jóval nagyobb volt, de mára csak a kemény, állati karomhoz hasonló, háromszög alakú sarka maradt meg. Még a két világháború közötti időszakban is gyakran lehetett látni, ahogyan kisgyerekek körbefogják a turistákat és pénzért kínálják nekik a maroknyi kincset. Ma azonban márcsak kevesen tudnak erről mesélni.

A kecskekörmök keletkezéséről számos legenda kering, az egyik legismertebb Garay János meséje (Rege a tihanyi visszhangról VIII.) nyomán maradt fenn. A monda egy aranyszőrű kecskéket legeltető királylányról és az érte epekedő Tókirály, vagyis a Balaton Tündére fiáról szól, aki belehalt a szerelmi bánatba. A király pedig, hogy bosszút álljon gyermeke elvesztéséért, megátkozta a lányt: a nyájat a Balaton vizébe vezette, ezért van az, hogy “a tó máig kihányja a kecskekörmöket.”